Tüp Bebek

Blastokist Transferi Nedir?

Laboratuar ortamında 5.-6. güne kadar gelişimini sürdüren, hücresel bölünmenin ileri aşamalarına gelen embriyolar blastokist olarak adlandırılmaktadır. Blastokistlerin dış yüzeyi oldukça incelmiştir ve rahim yüzeyine tutunma şansı daha fazladır. Laboratuar ortamında oluşturan embriyonun gelişiminin 5 veya 6. Gününde kadına transfer edilmesiyle uygulanmaktadır. Blastokist embriyonun daha kaliteli şekilde transfer edilmesi mümkündür. Blastokist Transferinin başarı oranı daha yüksektir ve potansiyeli yüksek embriyoların seçilmesine olanak sağlamaktadır. Canlılığı yüksek embriyo sayısının daha düşük tutulmasıyla çoğul gebelik riskini de azaltan yöntem tüp bebek tedavisini daha konforlu ve stressiz hale getirmektedir.

Blastokist Transferinin Farkı Nedir?

Tüp bebek tedavisinde geleneksel yöntemde transfer işlemi embriyoların döllenmesini takip eden 48 saatin sonunda yapılır. Geleneksel yöntemde embriyoların ne kadar canlı kalacağı tam olarak bilinemez. Günümüzde transfer için beklenen süre 48 saatten 72 saate yükseltilmiştir ve blastokist yönteminde transfer 5-6 gün sonra yapılabilir. Başarı olasılığı daha yüksek olan embriyoların seçilmesine olanak sağlayan blastokist yöntemi adını embriyonun rahime tutunmadan önce geçirdiği son aşamadan almaktadır. Çok sayıda yüksek canlılık oranına sahip embriyo transferinin önüne geçen yöntemle çoğul gebelik riski azaltılır.


Tüp Bebek ile ilgili tüm
sorularınız için bize ulaşın(0530) 877-10-57

Hakkımda

Prof. Dr. Fatih Şendağ

Kadın Hastalıkları, Robotik Cerrahi, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

İnfertilite nedenleri arasında yer alan çikolata kisti, myom, polikistik over tedavilerinde laparoskopik cerrahi ve robotik cerrahide uzman. Aşılama tüp bebek ve günümüz teknolojileri bilimsel gelişmeleri ile mümkün olan infertilite tedavileri konusunda 2005 yılından beri hizmet vermekte. Devamı


dr@fatihsendag.com
0530 877 10 57

Bizi seçtiğiniz için teşekkürler

Sizden Gelenler

  • Sibel A.
    Çanakkale'den geldim ve Fatih Şendağ doktorumdan çok memnun kaldım güleryüzü ve memnuniyetinden dolayı.Gayet başarılı bir doktor.İnşallah bebeğimizi kucamıza alınca daha çok sevinicez saygı ve sevgilerimizle.
    Sibel A.
  • Canan Yorulmaz
    2016 yılında tüp bebek tedavisine başladım. Beş defa başarısız transfer ile sonuçlandı. Bu olumsuzlukların sonucunda doktor arayışına başladık. Aile dostumuzun tavsiyesi ile Prof.Dr. Fatih Şendağ doktorumuzu tanıdık. İlk görüşmemizde adonomiyozis olduğunu ve bu şekilde hamileliğin zor olduğunu ifade etti. Ameliyat olmam gerektiğini, ben ve eşimle beraber daha önceki beş defa başarısızlıkla sonuçlanan tüp bebek tedavisini göz önünde bulundurarak, Prof.Dr. Fatih Şendağ çok başarılı bir doktor olduğu ve O’na güvendiğimiz için ameliyat olmaya karar verdik. Ameliyatım çok başarılı geçmesi, operasyon sonrası bize her konuyu ve tedaviyi titizlikle anlatması, Doktorumuz Fatih Şendağ’ı tanımamız bizi çok mutlu etti.
    Canan Yorulmaz

Detaylı Bilgi İçin

Bize Ulaşın