İleri Düzey Gebelik Ultrosonografisi

Gebelik Taramaları

Bebeğin sağlık durumunun kontrol edilmesi ve gelişim tablosunda herhangi bir sıkıntı var olup olmadığının tespitini sağlayan testlerin genel adı gebelik taramalarıdır. Gebelik tarama testlerinin belirli evrelerde uygulanması gerekmektedir.



İkili Tarama Testi

İkili tarama testi gebeliğin 11-14. Ayında yapılır ve kanda bulunan PAPP-A ve f B-HCG faktörleri incelenerek uygulanır. Down sendromu taramasında sık kullanılmaya başlayan ikili test anomalili bebek durumunda gebeliğin daha erken sonlandırılmasına olanak sağlar. İkili test sonucunun 1/250'den küçük gelmesi durumunda riskten söz edilebilir. İkili testin duyarlılığının üçlü testten daha yüksek olduğu belirtilmektedir.


Üçlü Tarama Testi

Anne kanında alfafetoprotein (AFP), b -hCG ve unkonjuge estradiol ölçümü yapılarak uygulanan üçlü test sonucunda ‘'Down sendromlu'' bebekler %90-95 civarında saptanabilir. Üçlü tarama testinde bebeğin burun kemiği, kolları, bacakları, beyni ve böbrekleri de incelenir.


Ense Kalınlığı (Nuchal Translucency)

Gebeliğin 11. Ve 13. Haftaları arasında uygulanan Ultrasonografik inceleme ile Down sendromlu bebeklerin %60’ı ve kalp anomalisi gibi bazı anomaliler saptanabilir. Ense kalınlığı genellikle ikili test sonuçları ile kombine halde değerlendirilir.


İleri Düzey Gebelik Ultrasonografisi


Gebeliğin 20. Ve 22. Haftaları arasında uygulanan İleri Düzey Gebelik Ultrasonografisi ile bebeğin tüm organları, yüz hatları ve mimikleri kontrol edilebilir. Bebeğin organlarının yeterince geliştiği 20-22. Haftalar arasında uygulanan ultrasonografi ile kalp anomalisi, cinsiyet, kromozom anomalisi işaretleri, amniyon sıvısı miktarı ve bebeğin genel gelişimi izlenebilir.



Hamileliğiniz ile ilgili
sorularınız için bize ulaşın(0530) 877-10-57

Hakkımda

Prof. Dr. Fatih Şendağ

Kadın Hastalıkları, Robotik Cerrahi, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

İnfertilite nedenleri arasında yer alan çikolata kisti, myom, polikistik over tedavilerinde laparoskopik cerrahi ve robotik cerrahide uzman. Aşılama tüp bebek ve günümüz teknolojileri bilimsel gelişmeleri ile mümkün olan infertilite tedavileri konusunda 2005 yılından beri hizmet vermekte. Devamı


dr@fatihsendag.com
0530 877 10 57

Bizi seçtiğiniz için teşekkürler

Sizden Gelenler

  • Sibel A.
    Çanakkale'den geldim ve Fatih Şendağ doktorumdan çok memnun kaldım güleryüzü ve memnuniyetinden dolayı.Gayet başarılı bir doktor.İnşallah bebeğimizi kucamıza alınca daha çok sevinicez saygı ve sevgilerimizle.
    Sibel A.
  • Canan Yorulmaz
    2016 yılında tüp bebek tedavisine başladım. Beş defa başarısız transfer ile sonuçlandı. Bu olumsuzlukların sonucunda doktor arayışına başladık. Aile dostumuzun tavsiyesi ile Prof.Dr. Fatih Şendağ doktorumuzu tanıdık. İlk görüşmemizde adonomiyozis olduğunu ve bu şekilde hamileliğin zor olduğunu ifade etti. Ameliyat olmam gerektiğini, ben ve eşimle beraber daha önceki beş defa başarısızlıkla sonuçlanan tüp bebek tedavisini göz önünde bulundurarak, Prof.Dr. Fatih Şendağ çok başarılı bir doktor olduğu ve O’na güvendiğimiz için ameliyat olmaya karar verdik. Ameliyatım çok başarılı geçmesi, operasyon sonrası bize her konuyu ve tedaviyi titizlikle anlatması, Doktorumuz Fatih Şendağ’ı tanımamız bizi çok mutlu etti.
    Canan Yorulmaz

Detaylı Bilgi İçin

Bize Ulaşın