Tüp Bebek

Mikroenjeksiyon ve Genetik

Sperm sorununun olduğu durumlarda, yumurtanın döllenmesinde ICSI (mikroenjeksiyon) yöntemi kullanılabilir. Tüp bebek ve mikroenjeksiyon arasındaki tek fark döllenme şekli olup tüp bebek yönteminde spermler ve yumurtalar bir araya konularak döllenmenin kendiliğinden olması beklenirken mikroenjeksiyon yönteminde her bir yumurtanın içine tek bir sperm mikroskobik kataterler ile enjekte edilir.

Tam olgunluğa ulaşmış yumurtaların kullanıldığı mikroenjeksiyon tedavisinde tek bir sperm özel bir mikroskop ve mikromanipülatörler aracılığı ile olgunlaşmış tek bir yumurta içine enjekte edilir. Enjekte edilen yumurtalar embriyo gelişimini sağlamak için geliştirilmiş besi yerleri içinde anne vücut ortamına benzer ortam sağlayan inkübatöre yerleştirilir.

Tüp Bebek Tedavisinde Kullanılan Genetik Uygulamalar

Aspirasyon Teknikleri :

Epididim ve sperm kanalı gibi erkek üreme sisteminden sperm alınması anlamına gelir. Sperm aynı zamanda testislerden alınan biyopsi aracılığıyla da elde edilebilir.

Assisted Hatching (Yardımlı Yuvalama) :Embriyonun kendini sarar zardan (zona pellucida) ayrılmasına yardım etmek amacıyla mikrocerrahi yapılabilir. Buna "yuvalama" denir ve embriyonun uterusa aşılanmasına yardımcı olur. Kadın 40 yaşın üzerindeyse daha çok uygulanan bir yöntemdir. Yardımlı yuvalamadan aynı zamanda, kadının FSH seviyesi yüksekse, yani yumurta üretimi azsa ve birkaç başarısız tüp bebek uygulaması geçirdiyse de yararlanılır.

Pre-implantasyon Genetik Tanı (PGD) :Genetik bilimindeki son gelişmeler henüz gebelik oluşmadan, tüp bebek yöntemleri ile laboratuar ortamında geliştirilen embriyolar üzerinde genetik inceleme yapılmasına ve seçilmiş olan sağlıklı embriyoların anne adayının rahmine yerleştirilmesine imkan tanımaktadır. Bu yönteme PGD adı verilir. Bir veya iki embriyo hücresi ilk dönemdeyken mikromanipülasyon yöntemiyle alınarak cinsiyet ve genetik bir rahatsızlık açısından incelenebilir. Genetik test 24 saat içinde yapılır ve eğer emriyoda anormal bir durum yoksa, rahme transferi yapılır.


Tüp Bebek ile ilgili tüm
sorularınız için bize ulaşın(0530) 877-10-57

Hakkımda

Prof. Dr. Fatih Şendağ

Kadın Hastalıkları, Robotik Cerrahi, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

İnfertilite nedenleri arasında yer alan çikolata kisti, myom, polikistik over tedavilerinde laparoskopik cerrahi ve robotik cerrahide uzman. Aşılama tüp bebek ve günümüz teknolojileri bilimsel gelişmeleri ile mümkün olan infertilite tedavileri konusunda 2005 yılından beri hizmet vermekte. Devamı


dr@fatihsendag.com
0530 877 10 57

Bizi seçtiğiniz için teşekkürler

Sizden Gelenler

  • Sibel A.
    Çanakkale'den geldim ve Fatih Şendağ doktorumdan çok memnun kaldım güleryüzü ve memnuniyetinden dolayı.Gayet başarılı bir doktor.İnşallah bebeğimizi kucamıza alınca daha çok sevinicez saygı ve sevgilerimizle.
    Sibel A.
  • Canan Yorulmaz
    2016 yılında tüp bebek tedavisine başladım. Beş defa başarısız transfer ile sonuçlandı. Bu olumsuzlukların sonucunda doktor arayışına başladık. Aile dostumuzun tavsiyesi ile Prof.Dr. Fatih Şendağ doktorumuzu tanıdık. İlk görüşmemizde adonomiyozis olduğunu ve bu şekilde hamileliğin zor olduğunu ifade etti. Ameliyat olmam gerektiğini, ben ve eşimle beraber daha önceki beş defa başarısızlıkla sonuçlanan tüp bebek tedavisini göz önünde bulundurarak, Prof.Dr. Fatih Şendağ çok başarılı bir doktor olduğu ve O’na güvendiğimiz için ameliyat olmaya karar verdik. Ameliyatım çok başarılı geçmesi, operasyon sonrası bize her konuyu ve tedaviyi titizlikle anlatması, Doktorumuz Fatih Şendağ’ı tanımamız bizi çok mutlu etti.
    Canan Yorulmaz

Detaylı Bilgi İçin

Bize Ulaşın