Tüp Bebek
Tüp Bebek Aşamaları Nelerdir?
Tüp bebek zorlu bir süreçtir. Hastalar tedavi için onaylandıktan sonra tüp bebeğin aşamaları adım adım takip edilerek tedavinin olumlu sonuç alması için çalışılır. Bu aşamalar hastanelere göre sayı olarak farklılık gösterse de sonuç ve uygulanan işlemler aynı sonuca ulaşmaktadır.
Birinci Aşama: Çiftlerin Değerlendirilmesi
İlk muayene çiftlerin değerlendirilmesiyle başlar. Çiftlerin varsa geçirdikleri ameliyat, dış gebelik, düşük ve zaruri hastalıklar gibi rahatsızlıklar öğrenilerek çiftler için bir dosya hazırlanır ve doktor tarafından gerekli görülerek istenilen tahlil ve tetkikler de eklenerek bunların sonucunda tedavinin başlama zamanına ve tedavinin türüne karar verilir.İkinci Aşama: Yumurtalıkların uyarılması ve yumurta oluşturmaktır.
Çok sayıda yumurta oluşturabilmek için hastaya yumurta geliştirici ilaç (iğne tedavisi) uygulanır. Bunun amacı çok sayıda yumurta elde ederek, fazla embriyoya sahip olup bunların içinden en iyilerini seçip rahme yerleştirilmek istenmesidir. Bu yüzden birden fazla yumurta elde edilmesi tedavi açısından önemlidir.Üçüncü Aşama:Yumurta toplama (OPU) işlemidir.
Yumurtalar istenilen gelişmeyi sağladıktan sonra Opu adı verilen işlemle hastadan alınarak laboratuvar ortamında döllenmek üzere saklanırlar. Bu arada ise erkekten de sperm alınır. Fakat sperm veremeyen erkeklerden ise mikro TESE yöntemi ile sperm elde edilir.Dördüncü Aşama:Döllenme (IVF ve ya ICSI yöntemi)
Hasta olan çiftlerden toplanarak elde edilen sperm ve yumurtalar ile doktorun tedavide karar verdiği yöntemlerden biri olan IVF ya da ICSI yani mikroenjeksiyonla döllenme (fertilizasyon) işlemi gerçekleştirilir.Beşinci Aşama:Embriyonun rahim içine yerleştirilmesi.
Bu son aşamada Laboratuvarda saklanan döllenmiş yumurtalar rahim içerisine beş on dakika süren bir operasyonla yerleştirilir. Yumurtalar Rahime yerleştirilmeden iki üç gün boyunca laboratuvarda bekletildikten sonra hastaya transfer edilirler. Bu işlemden en az bir buçuk hafta sonra da gebelik testi yapılarak hamileliğin oluşumu kontrol edilir.
Tüp Bebek ile ilgili tüm
sorularınız için bize ulaşın(0530) 877-10-57
Hakkımda
Prof. Dr. Fatih Şendağ
Kadın Hastalıkları, Robotik Cerrahi, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
İnfertilite nedenleri arasında yer alan çikolata kisti, myom, polikistik over tedavilerinde laparoskopik cerrahi ve robotik cerrahide uzman. Aşılama tüp bebek ve günümüz teknolojileri bilimsel gelişmeleri ile mümkün olan infertilite tedavileri konusunda 2005 yılından beri hizmet vermekte. Devamı
dr@fatihsendag.com
0530 877 10 57
Bizi seçtiğiniz için teşekkürler
Sizden Gelenler
Tüp Bebek - İnfertilite
İlgili Yazılar
Eylül 29, 2021
Eylül 29, 2021
Eylül 29, 2021
Eylül 29, 2021